ADDRESS

Søndre Ringvej 1-3, kld.
2600 Glostrup

Moxibustion terapi

Akupunktur Eksperten i København. www.diklinik.dk

 


Hvad er Moxibustion Terapi?

Moxibustion er en form for varme terapi, hvori tørret plantematerialer kaldet “moxa” brændes på eller meget nær overfladen af huden. Hensigten er at varme og puste nyt liv i strømmen af Qi i kroppen og fjerne visse patogene påvirkninger.

Moxa er normalt lavet af det tørrede grønne materiale af kinesisk bynke (Artemesia argyi eller A.vlugaris), men det kan være fremstillet af andre stoffer samt.


Hvad gør den praktiserende læge gøre?

I Kina, Praktiserende generelt holde en brændende moxa stick tæt på, men ikke rører, overfladen af huden.

I denne fremgangsmåde bliver moxa materiale komprimeres til en pind eller stang, ser ikke ulig en overdimensioneret cigar, der kan tændes og tilladt at ulme, der producerer en unik form for meget gennemtrængende varme.

Den ulmende moxa stick holdes over specifikke områder, ofte, men ikke altid, svarende til bestemte akupunkturpunkter. Den glødende ende af moxa pind holdes omkring en tomme eller to over overfladen af huden, indtil området reddens og bliver gennemtrængt med varme.


Hvad kan du forvente at føle ?

Det er ikke ualmindeligt, at patienter, der får moxibustion at rapportere en pludselig oversvømmelse af varme, som hurtigt udstråler langs en bestemt sti (normalt svarer med jing Luo kanal, der bliver behandlet) væk fra påføringsstedet. Dette er et godt resultat, da det indikerer ankomsten af Qi og signalerer, at strømmen af Qi og Xue er blevet befriet i kanalen.

Akupunktur Eksperten i København. www.diklinik.dk

 


Hvornår er moxibustion bruges?

Moxibustion bruges til:
  • Smerte på grund af skade eller arthritis, især i “kolde” mønstre, hvor smerten naturligt føler sig bedre med anvendelse af varme
  • Fordøjelsesproblemer og uregelmæssig elimination
  • Gynækologiske og obstetriske forhold, herunder underkroppræsentation præsentation i slutningen termpregnancy
  • Beskyttelse mod forkølelse og influenza-stammer
Akupunktur Eksperten i København. www.diklinik.dk

Udøvere ofte gør både akupunktur og moxibustion i samme klinik session når det er passende til diagnose og behandling strategi. Praktiserende læger mener, at de behandlinger øger hinandens virkning, når de anvendes sammen.

I modsætning akupunktur, som næsten altid udføres af en uddannet læge på en klinik indstilling, kan moxibustion let anvendes i hjemmet. Det er ikke ualmindeligt for kinesiske læger til at uddanne deres patienter til at bruge moxa på sig selv for at styrke effekten af de kliniske sessioner mellem udnævnelser.


Hvad betyder det lugter?

Der er en lille ulemper forbundet med moxibustion: røgen og lugt. Selv om der er såkaldte røgfri sorter af moxa, det foretrukne sande moxa (lavet af bynke) gør producere en masse røg, når de brændes. De fleste TCM klinikker er godt udstyret med en god ventilation og luftrensning systemet, så dette er ikke et stort problem.

Men den dvælende lugt produceret fra afbrænding bynke desværre lugter lidt ligesom marihuana. De fleste TCM praktiserende læger i USA, placere små tegn omkring deres kontor informere patienter og besøgende om den sande natur af den lugt, at de kan mærke.

Akupunktur Eksperten i København. www.diklinik.dk